data | fecha: 1952 - 1955

opis | descripción

Maria Zajączkowska piecze mięso na węglu, słynne "asado", typową potrawę w Argentynie.

Maria Zajączkowska cocina carne sobre carbón, el famoso "asado", comida típica en Argentina.

Tagi | etiquetas

Argentyna, Argentina, Ushuaia (Argentyna), emigracja, posiłek, lata 50., spotkanie, kobieta, Polacy w Argentynie, lata 50-te, Polacos en Argentina, emigración, años cincuenta, años 1950, colectividad Polaca, emigrante, grill, asado, lata 50., Jeżewska, Anna

źródło | fuente

Kolekcja Anny Jeżewskiej, reprodukcje cyfrowe w Bibliotece Polskiej im. Ignacego Domeyki w Buenos Aires i w Ośrodku KARTA w Warszawie

Colección de Anna Jeżewska, copias digitales en la Biblioteca Polaca Ignacio Domeyko en Buenos Aires y en Ośrodek KARTA en Varsovia.

sygnatura | signatura: PL_1001_FOK_0150_0001_0047_0001_0039